Cartofi gratinati cu ou, lapte si branza la cuptor

de Tabita _ in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2013 | 21813 vizualizari

 

Serviti ca fel principal sau garnitura sunt la fel de gustosi si sanatosi.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 100 g branza telemea
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu ou, lapte si branza la cuptor:

Am fiert cartofii in coaja in apa cu sare, doar pana cand poate sa intre furculita in ei.

I-am descojit, i-am taiat rondele.

Am batut ouale, am pus sare, piper, cimbru.

Am ras branza pe razatoarea mica.

Am amestecat branza cu ouale batute si laptele.

Am pus in tava un strat de cartofi rondele. Apoi jumate din amestecul de lapte cu oua si branza rasa, iar un rand de carofi si la final restul de lapte cu oua.

Se da tava la cuptor 30-35 de minute, la 200° C, pana cand cartofii s-au rumenit frumos deasupra.

TIPS-URI

1

Pe deasupra se poate presara cascaval.

2

Se pot servi cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu ou, lapte si branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati cu ciuperci